Yurtdışı Turnuva Katılım Duyurusu

02.07.2024 tarihinde uzmanlar ile gerçekleştirilen istişare toplantısında düzenlenerek şekillenen ‘'Eskrim Teknik Talimatı'' ilgililerin istek ve önerilerine göre revizyon yapmak adına resmi ilan öncesi sitemizde yayınlanarak paydaşlarımızın görüşüne sunulmuştur.  Bu istek ve öneriler sonrasında son haline getirilen ve 20.08.2024 tarihinde yayınlanarak uygulamaya geçilen Eskrim Teknik Talimatı kapsamında, sporcularımızın ulusal klasmanlarının belirlenmesinde bazı değişiklikler gerçekleştirilmiştir. 

 

Bu değişim sonrasında U17 – Genç ve Büyük klasmanlarda, sporcularımızın global yarıştan kopmaması ve ulusal faaliyet programı ile uluslararası faaliyet programlarının entegrasyon halinde yürütülmesi amaç edinilmiş; sporcularımızın FIE ve CEE yarışmalarından da puan elde etmesine izin verilmiştir.

 

Bu düzenlemeyle beraber yalnızca kendi yaş kategorilerinin yarışmalarından puan elde ederek sıralaması belirlenen sporcularımızın kendi klasmanlarında değerlendirilmesi, fırsat eşitliği ilkesinin icrası hususunda önemli bir adım olmuştur.

 

Bu ilkenin devamlılığı hususunda da alınabilecek önlemler kapsamında, sporcularımızın klasmanlarına etki edecek, FIE ve CEE (Circuit, World Cup ve GP turnuvaları) yarışmalarından her yaş kategorisinde 2 turnuvaya ferdi ve takım olarak sporcularımızın desteklenmesi kararı alınmıştır.

 

Sporcuların, ailelerin ve kulüplerin 2024-2025 sezon hazırlıkları kapsamında yarışma programlarını belirlerken destek sağlanacak turnuvaların bilgisinin önceden duyurulmasının gerekliliğine vurgu yapan Teknik kurulumuzun önerisi doğrultusunda her yaş kategorisinde katılım sağlanacak turnuvaların listesinin ilan edilmesine karar verilmiştir.

 

Yurtdışı_mac_listesi

Teknik Kurul tarafından her kategoride belirlenen ilk yarışmaya kendi klasmanlarında ilk 3 sırada yer alan sporcularımız desteklenecektir.

 

Teknik Kurul tarafından her kategoride belirlenen ikinci yarışmaya ise başarı kriteri kapsamında (2. Turnuvanın katılımı öncesinde güncel klasmanda ilk 3 sırada olmak koşuluyla) katıldığı ilk yarışmada;

Yıldızlar Kategorisinde,

  •  Tam Tabloda 2 eleme maçı kazanmak veya eleme maçı yapmadan bir üst tabloda yer alarak 1 eleme maçı kazanmak.

 Gençler ve Büyükler Kategorisinde,

  • Tam tabloda yer almak veya eksik tabloda eleme maçı kazarak bir üst tabloda yer almak.

 

 Kriterlerini yerine getiren sporcular 2. Turnuvaya katılım hakkı kazanacaktır.

 

               İlgililere ilanen duyurulur.