Flöre ve kılıçta madalyalar verildi

Flöre ve kılıçta madalyalar verildi

Türkiye Eskrim Federasyonu (TEF) 2024-2025 faaliyet takviminde yer alan Gençler Flöre ve Büyükler Kılıç Açık Turnuva, 21-22 Eylül tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilen karşılaşmaların ardından son buldu. Yenimahalle Spor Kompleksi'nde 209 sporcunun iki gün süren heyecan dolu mücadelesinin ardından; gençler flörede Alisa İsbir ve Kıvanç Kırtay, büyükler kılıçta ise Nisanur Erbil ve Enver Yıldırım kürsünün birinci basamağında yer aldı.

Organizasyonda; Adıyaman, Ankara, Balıkesir, Bursa, Edirne, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kocaeli, Muğla, Samsun ve Zonguldak olmak üzere Türkiye'nin 14 ilinden sporcu pistte ter döktü. Flörede 89, kılıçta ise 120 eskrimcinin piste çıktığı turnuvada dereceye giren sporcular madalyalarını; TEF Başkan Yrd. Abdurrahman Karataş, TEF MHK Koordinatörü Uluslararası Hakem Ilgın Güçlüer Sürekcigil ve MHK Üyesi Uluslararası Hakem Yasemin Yeltekin'in elinden aldı.

Öte yandan organizasyonun son gününde; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yrd. Leman Yenigün ve Ankara İl Müdürü Cüneyd Özdemir beraberinde Sevgi Evleri'nden 50 çocuk, turnuvaya konuk olarak eskrim karşılaşmalarını izlediler.


21-22 EYLÜL GENEL KÜRSÜ SONUÇLARI AŞAĞIDAKİ GİBİDİR:

GENÇ KADIN FLÖRE

1-Alisa İsbir (Sportoto SK)
2-Elvin Gülışık (Balıkesir B.B. SK)
3-Nilim Karavelioğlu (Marmara Eskrim SK)
3-Ada Arıkan (Atlantis SK)

GENÇ ERKEK FLÖRE

1-Kıvanç Kırtay (Balıkesir B.B. SK)
2-Tan Sezer (Atak Eskrim SK)
3-Cem Güneş (Altınyurt SK)
3-Kayhan Sırmacı (Prizma Eskrim SK)

 

BÜYÜK KADIN KILIÇ
1-Nisanur Erbil (Samsun B.B. GSK)
2-Begüm Alkaya (Sportoto SK)
3-Nil Güngör (Kastamonu Eskrim SK)
3-Tuğçe Rana Kaya (Anka Eskrim SK)

BÜYÜK ERKEK KILIÇ

1-Enver Yıldırım (Ego SK)
2-Muhammed Furkan Kalender (Ego SK)
3-Toprak Altınçekiç (Uludağ Eskrim SK)
3-Furkan Yaman (Sportoto SK)