Basın toplantımızdan önemli açıklamalar

Başkanımız Atalı:
- "Her kulübe birer Valery yetiştirmek için kolları sıvadık"

Şampiyonumuz İbrahim:
"Şampiyonluklar için yoğun ve yorucu bir süreç geçirdim"

Baba Nafi Acar:
- "Oğlum emeklerinin karşılığını aldı, katkısı olanlara teşekkürler"

Milli Takım Baş Antrenörümüz Valery:
- "İbrahim'e 3 gün izin verdim, o 'yarın antrenmana geliyorum' dedi"

94 yıllık tarihimizde Avrupa ve Dünya Şampiyonluğunu ilk kez ülkemize kazandıran İbrahim Ahmed Acar'ın bu tarihi başarısı nedeniyle Federasyonumuz tarafından Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezinde (TOHM) bir basın toplantısı düzenlendi.

Başkanımız Prof. Dr. Murat Atalı, şampiyonumuz İbrahim Ahmed Acar ve babası Nafi Acar ile Milli Takımlar Antrenörü Valery Shturbabin'in gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşan Başkanımız Atalı, önemli açıklamalar yaptı.

BAKANIMIZ KILIÇ'A VE GENEL MÜDÜRLÜĞE TEŞEKKÜR
Atalı, İbrahim'in eskrime başladığı ilk kulübü olan Ankara Eskrim Spor Kulübü'nün o dönemki yöneticileri ve antrenörleri ile İbrahim'in ailesine özel olarak teşekkür ettiği açıklamasında, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç, Bakanlık Müsteşarı Sayın Faruk Özçelik, Spor Genel Müdürü Sayın Mehmet Baykan ve genel müdür yardımcılarına da desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

İBRAHİM, TOHM MEYVELERİNDENDİR
Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezlerinin (TOHM) özellikle olimpiyat hedefini büyüten Türk sporuna sağladığı katkıların en önemli göstergelerinden birinin İbrahim Ahmed Acar'ın tarihi Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu başarıları olduğunu dile getiren Başkanımız Atalı, "İbrahim, TOHM projesinin meyvelerindedir" ifadelerini de kullandı.

HER KULÜBE BİRER VALERY
İbrahim'i bugüne kadar çalıştıran tüm antrenörlere de teşekkür eden Atalı, Milli Takımlar Baş Antrenörü Valery Shturbabin'e ayrı bir parantez açarak, "Valery ve ekibi bu başarının mimarlarındandır. Ancak her kulübümüze birer Valery getirme şansı yok. O nedenle, her kulübümüz için birer Valery yetiştirmek için kolları sıvadık" diye konuştu.

İBRAHİM: "YORUCU BİR SÜREÇTİ"
Şampiyonumuz İbrahim, tarihi şampiyonlukları getiren sürecin kendisi için oldukça yoğun ve yorucu bir süreç olduğunu dile getirerek, başarıları elde etmek için bu sürece katlanması gerektiğini ifade etti.

BABA ACAR: "EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALDI"
Şampiyon sporcumuzun babası Nafi Acar da, oğlunun emeklerinin karşılığını alması nedeniyle mutlu olduğunu belirterek, Gençlik ve Spor Bakanlığına, Spor Genel Müdürlüğüne ve Türkiye Eskrim Federasyonuna bu başarıyı getiren katkılarından dolayı teşekkür etti.

SHTURBABIN: "3 GÜN İZİN VERDİM AMA KABUL ETMEDİ!"
Milli Takımlar Baş Antrenörümüz Valery Shturbabin de, İbrahim'in zorlu bir süreci geride bıraktığını belirterek, "İbrahim çok çalışmasının ve sabrının karşılığını aldı. Ona Dünya Şampiyonası dönüşünde 3 gün istirahat vermiştim ama o bana 'Hocam izin kullanmayacağım. Yarın antremana geliyorum' dedi. İbrahim'in başarısının sırrı bence bu" diye konuştu.

Basın toplantısını, Federasyonumuzun eski başkanlarından, Onur Kurulu ve Danışma Kurulu Üyemiz Müminhan Bilgin, Başkan Vekilimiz Ahmet Hakan Hayber, Yönetim Kurulu Yedek Üyemiz ve Danışma Kurulu Üyemiz Mustafa Küçükali, Genel Sekreterimiz Yılmaz Portakal ile Teknik Kurul Koordinatörümüz ve Milli Takım Antrenörümüz Recep Koç da takip etti.

Basın toplantısının sonunda Başkanımız Atalı, milli sporcumuz İbrahim Ahmed Acar'a, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği ve Federasyonumuz tarafından şampiyonluk hatırası olarak çerçevelettirilen Dünya Şampiyonluğu kutlama mesajını hediye etti.

İlgili basın açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz.